За съжаление вървим по пътя на СДС. Това заяви пред БНР

...
За съжаление вървим по пътя на СДС. Това заяви пред БНР
Коментари Харесай

Антон Кутев сравни Корнелия Нинова с раково образувание

За страдание вървим по пътя на Съюз на демократичните сили. Това съобщи пред БНР Антон Кутев, член на Българска социалистическа партия и представител на двата служебни кабинета на Стефан Янев.

" За да може да си разчисти вътрешните проблеми в Българска социалистическа партия, Корнелия Нинова систематично се пробва да махне всеки, който би могъл да я измести. Тя можеше да реализира доста по-добри резултати на изборите и в този момент нейните министри нямаше да са 3 или 4, а да са 6 или 7 ", посочи той и изрази съмнение, че при избор на ръководител на БСП Нинова може " да си надпише гласовете " в нейна изгода и ще се разгласи за победител.

Той определи Нинова като раково образувание на партията, което я разяжда:  

" За страдание не вижда съпротивителните сили на Българска социалистическа партия, с цел да може да противодейства на това ".

" Това, което не направихме и аз чакам в този момент да го направи новото държавно управление, е да доразровим оборите. Има най-малко още 5-6 места, на които би трябвало да се влезе бързо, с цел да стане ясно.... Ако от мен зависеше, щях да вляза в НКЖИ (Национална компания " Железопътна инфраструктура “), където има големи разноски, част от които са също с инхаус поръчки. Не споделям какво ще излезе, само че сериозна инспекция би трябвало да бъде направена. Сериозна инспекция би трябвало да се направи и за 3,5 милиарда за т.нар. Турски поток.... За мен имаше смущаващи неща, които видях в Тотализатора - би трябвало да влезе доста сериозна финансова инспекция, с цел да види по какъв начин са изразходвани парите. Това, което съм видял, е, че облагите през последните години са смешни, значи някъде са отивали парите.... Изобщо не става дума за милионите на Васил Божков ".

Не можахме да стигнем до края в това, тъй като би трябвало правосъдна промяна, призна той и добави:

" Убеден съм, че виновниците за Автомагистрала " Хемус " ще бъдат оповестени и наказани и към този момент никой няма да си разреши да харчи милиарди по този незаконен метод ".

Кутев изрече увереност, че България към този момент не е същата:

" Това не е заслуга единствено на служебните държавни управления, а и на хората, които преди този момент стачкуваха, на целия публичен климат, който се сътвори. Ние успяхме да потвърдим, че България може да се ръководи и по различен метод и корупцията може да бъде лимитирана ".

Намираме се в обстановка, в която проблеми, които 20 или 30 години са били отлагани, са сега на границата, когато няма по какъв начин да не се решат - в едната или в другата посока, акцентира той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР